Elsa: Ακόμα ένα πολύ όμορφο εστιατόριο στην Κάλυμνο με μεσογειακές και ιταλικές επιρροές. Στο εστιατόριο αυτό θέλαμε να πάμε, καθώς γνωρίζαμε για τον σεφ Παντελή Βούρο, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από το μάστερ σεφ 3. Πραγματικά έχει κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια! Θέλαμε λοιπόν να πάμε να δούμε το μαγαζί του και δικαιωθήκαμε.
Rose: Το εστιατόριο άνοιξε το 2007 και έχει εξαιρετικά προϊόντα αναδεικνύοντας τις ελληνικές πρώτες ύλες. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η χειροποίητη πάστα καθώς και οι ζύμες για πίτσα. Τρως εξαιρετικά ποιοτικά ζυμαρικά και πίτσες.
Η πρώτη εικόνα που είχαμε από το μαγαζί είναι ένας πολύ όμορφος χώρος. Μια πάρα πολύ ωραία φτιαγμένη και ρομαντική αυλή, στην οποία ξεχνιέσαι, χαλαρώνεις και κλείνεις μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα με ένα πολύ δροσερό κοκτέιλ. Όλα δουλεύουν ρολόι, καθώς βλέπεις μια πολύ καλά συντονισμένη ομάδα. Οι σερβιτόροι και το υπόλοιπο προσωπικό προσέχουν τον πελάτη με το που θα έρθει στην είσοδο, με μια πολύ καλή υποδοχή. Κάθεσαι και έρχεται ο κατάλογος προκειμένου να διαλέξεις τι νόστιμα καλούδια θα φας από τις υπέροχες επιλογές του μενού.
Elsa: Διαλέξαμε δύο ορεκτικά και δύο κυρίως. Συγκεκριμένα πήραμε ένα ραβιόλι γεμιστό με μοσχαράκι κοκκινιστό, το οποίο ήταν σε μια κρεμώδη σάλτσα καπνιστής μελιτζάνας. Ακούγεται νόστιμο και πραγματικά, ήταν πολύ πιο νόστιμο! Η σάλτσα της καπνιστής μελιτζάνας αφήνει μια υπέροχη επίγευση στο μοσχαράκι. Δεν έχουμε να συζητήσουμε πολλά για το ραβιόλι. Όλα τα ζυμαρικά που δοκιμάσαμε ήταν πεντανόστιμα και εξαιρετικά καλοφτιαγμένα.
Rose: Το δεύτερο πιάτο που ήρθε – εννοείται επιλογή της Έλσας – ήταν το σεβίτσε Μεσογείου με φρέσκο ψάρι ημέρας.
Elsa: Φυσικά και θα ήταν δική μου επιλογή! Ήδη όλοι γνωρίζουν πως ό,τι έχει σχέση με σεβίτσε, θαλασσινά και ταρτάρ, τα διαλέγω εγώ. Γι’αυτό με το που το είδα στον κατάλογο, το επέλεξα. Τελικά η επιλογή ήταν σοφή! Το ψάρι ημέρας ήταν ολόφρεσκο φιλέτο τόνου και η υπόλοιπη σαλατούλα, γιατί εγώ έτσι το προσδιορίζω το σεβίτσε, ως σαλατούλα, ήταν με λάιμ, εσπεριδοειδή, μεσογειακά λαχανικά και ελληνικά βότανα. Ουσιαστικά είχαμε φρέσκες ντοματούλες και κάπαρη, όλα να έχουν ψηθεί μαζί με το ψαράκι μέσα στο τζίντζερ.
Rose: Αφού ήπιαμε και τα κοκτεϊλάκια μας ήρθαν τα ζυμαρικά! Χειροποίητα φετουτσίνι με κοτόπουλο και μπέικον, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα. Έκαναν μια υπέροχη, δεμένη και γεμάτη σάλτσα. Όλο το πιάτο ήταν πεντανόστιμο. Πρόκειται για μια κλασσική γεύση, η οποία όμως με τα ολόφρεσκα ζυμαρικά σε χορταίνει και είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή!
Elsa: Τελευταίο μας ήρθε το χειροποίητο « Grande Tortellone», το οποίο ουσιαστικά ήταν μεγάλα, τορτελίνια γεμιστά με άγρια μανιτάρια και τρούφα. Παιδιά, η συγκεκριμένη φάρσα ήταν πάρα πολύ νόστιμη! Πολύ σωστά μαγειρεμένα τα μανιτάρια, που κρατούσαν την ιδανική υγρασία και οι επιλογές των μανιταριών έβγαζαν μια γήινη γεύση που ταίριαζε πάρα πολύ με την καπνιστή πανσέτα που είχε απ’έξω, καθώς και τη ροζέ σάλτσα. Η ροζέ σάλτσα ήταν κρεμώδης, δεμένη και ολοκλήρωνε γενικά το πιάτο.
Rose: Επιβεβαιωθήκαμε λοιπόν για την επιλογή μας να πάμε στο Prego, καθώς φάγαμε πολύ όμορφα και πραγματικά χαλαρώσαμε στην υπέροχη αυλή του, με ωραία μουσική από πίσω και πολύ καλό κόσμο. Να το πούμε και αυτό. Ο κόσμος που μαζεύει το συγκεκριμένο μαγαζί είναι άνθρωποι που έχουν πιο υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις και έρχονται εδώ για να φάνε καλά.
Elsa: Είναι σίγουρα μια ιδανική επιλογή! Ένα ωραίο ρομαντικό δείπνο στην Κάλυμνο, ή αν θέλετε να ευχαριστήσετε την οικογένεια σας με γεύσεις που ξέρετε ότι σίγουρα θα τις φάνε όλοι. Ποιος δεν θα φάει πίτσα; Ποιος δεν θα φάει υπέροχα ζυμαρικά; Όταν λοιπόν έρθετε στην Κάλυμνο να περάσετε από τις Μυρτιές και να έρθετε οπωσδήποτε στο Prego!