Elsa: Λοιπόν είναι Δευτέρα και είναι η μέρα της επιστροφής γιατί έχουμε και δουλειές στην Αθήνα και σκεφτόμαστε ότι δεν θέλουμε να σταματήσουμε κάπου στη διαδρομή για να φάμε. Θέλουμε να το πάμε σερί και αποφασίσαμε να πάμε στο Κοζούνι για να πάρουμε take away φαγητό.
Rose: Βασικά όταν αναχωρήσαμε από το ξενοδοχείο, είχε έναν υπέροχο ήλιο και θέλαμε να χαρούμε την όμορφη μέρα στο Οίτυλο για λιγάκι ακόμη. Οπότε σκεφτήκαμε να πάρουμε φαγάκι από την Αρεόπολη και να καθίσουμε στην όμορφη παραλία στο Οίτυλο για μίνι πικ νικ.
Elsa: Το Κοζούνι λοιπόν για να σας βάλουμε λίγο στο concept είναι ένα πολύ ωραίο μαγαζί στην κεντρική πλατεία της Αρεόπολης που φτιάχνει μαμαδίστικο φαγάκι καλομαγειρεμένο και διάφορα καλούδια ιδανικά για έχει take away. Μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να φάτε κάτι καλό και νόστιμο αλλά κάπως βιάζεστε.
Rose: Στο μαγαζί, θα βρείτε δύο μεγάλες βιτρίνες που θα διακρίνετε από τη μία πλευρά τα μαγειρευτά φαγητά της ημέρας και από την άλλη διάφορα σνακ, σαλάτες και κάποια τοπικά προϊόντα. Δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε και αποφασίσαμε – για μια ακόμη φορα!- να πάρουμε διάφορα για να δοκιμάσουμε.
Elsa: Παραγγείλαμε τα λαχταριστά noodles που τα είδαμε να μας κλείνουν το μάτι! Με κοτόπουλο και μανιτάρια, ήταν η πρώτη επιλογή και των δύο μας. Εννοείται πως πήραμε και δύο μπεργκεράκια- μιας και μας είχαν πει οι ντόπιοι φίλοι μας να τα δοκιμάσουμε οπωσδήποτε!
Rose: Καλές συστάσεις είχαμε και για τις τορτίγιες με κοτόπουλο- με τη μυστική πληροφορία πως έχουν ψητά λαχανικά…! Πήραμε και δυο τέτοιες. Και μια ολόφρεσκη σαλάτα με πρασσινάδες, κινόα, αβοκάντο και λούπινα!
Elsa: Φυσικά δεν είχαμε ιδέα τι είναι τα λούπινα. Τα μάθαμε στη Μάνη, ως τοπικό προϊόν. Αγοράσαμε και ένα βαζάκι για να φέρουμε στην Αθήνα. Αλλά δεν είχαμε ιδέα τι γεύση έχουν. Οπότε μόλις τα είδαμε στη σαλατούλα στο Κοζούνι, χαρήκαμε που θα τα δοκιμάζαμε αυτόν τον πολύτιμο καρπό. Μάθαμε πως τα λούπινα είναι μια υπερτροφή με υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Φαντάζεστε πόσο ανυπομονούσαμε να δοκιμάσουμε τη σαλάτα!
Rose: θέλω να πω για το μαγαζι μου μας άρεσε πολύ. Ωραίος χώρος με λιτές γραμμές και διακόσμηση. Και το πιο σημαντικό, ότι ήταν πεντακάθαρο. Οι βιτρίνες έλαμπαν όπως και όλος ο εξοπλισμός. Ένοιωθες πως πραγματικά έχει μαγειρέψει και σερβίρει η μαμά σου!
Elsa: Μα νομίζω πως γι’αυτό το λόγο έχει τόση αποδοχή και από το τοπικό κοινό. Αξίζει να αναφέρουμε πως όση ώρα ήμασταν στο μαγαζί, μπήκαν αρκετοί ντόπιοι να ψωνίσουν. Αφού το προτιμούν οι ντόπιοι, προφανώς και η ποιότητα των υλικών είναι εξαιρετική αλλά και τα φαγητά πολύ νόστιμα.
Rose: Πήραμε τα φαγάκια μας κατενθουσιασμένες σε τέλεια συσκευασία! Ότι χρειαζόμασταν για να απολαύσουμε το γεύμα μας on the way ήταν μέσα στη σακούλα. Ξύλινα μαχαιροπίρουνα και βεβαίως chopsticks για τα noodles μας. Όπως καταλαβαίνετε, ήταν μια υπέροχη έκπληξη όταν ανοίξαμε τη σακούλα με τα καλούδια στην παραλία.
Elsa: Το τελευταίο μας lunch στη Μάνη θα γινόταν στην παραλία στο Οίτυλο με υπέροχο καιρό.
Rose: Και εδώ θα κάνουμε ένα κουίζ για όσ@ μας διαβάζουν. Μαντέψτε και κερδίστε τι άνοιξε πρώτα η Elsa…;
Elsa: Εύκολα και τους βάζεις…
Rose: Την έπεσε στα noodles και τη σαλάτα…
Elsa: E φυσικά βρε παιδιά! Αφού από το μαγαζί τα λιγουρευόμουν. Άσε που σκέφτηκα να αφήσουμε τα μπεργκεράκια για το δρόμο που είναι πιο εύκολο να τα φας στο αμάξι.
Rose: …ότι τι;;; άφησες μπεργκερ για το δρόμο;;; χαχαχαχα
Elsa: Ε άφησα, ένα και ένα. Ένα μπέργκερ και μια τορτίγια.
Rose: Αγάπη μου… αυτά που άφησες ήταν τα δικά μου… Έφαγες τα δικά σου στην παραλία και κρατήσαμε δυο πραγματάκια για το δρόμο…!!!
Elsa: Εντάξει.. τι δικά σου , τι δικά μου… ξένοι είμαστε;;; χαχαχαχα… Λοιπόν άσε με να σχολιάσω τα noodles. Πεντανόστιμα και πολύ χορταστικά. Πραγματικά μεγάλη μερίδα.
Rose: Εγώ θέλω να πω για τη σαλάτα. Τα μαρουλάκια και τα υπόλοιπα λαχανικά ήταν ολόφρεσκα και καλοκομμένα. Το αβοκάντο ωραίο και πλούσιο στη μερίδα, η κινόα βρασμένη σωστά, ενώ τα λούπινα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για εμάς που δεν τα είχαμε ξαναφάει. Γήινη γεύση, γεμάτη. Όλα μαζί έδεναν πολύ ωραία με τη σώς που συνόδευε τη σαλάτα. Την απόλαυσα ως ένα ελαφρύ αλλά θρεπτικό γεύμα.
Elsa: Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μανιάτες που μου πρότειναν να πάρουμε burger και τορτίγια κοτόπουλο από το Κοζούνι. Δικαιώθηκαν. Μου άρεσε πολύ το ψωμάκι στο μπέργκερ που ήταν έτσι λίγο πιο … «ψωμένιο». Και λάτρεψα τα ψητά λαχανικά στην τορτίγια. Έδιναν πολύ ωραία γεύση.
Rose: τα μπεργκεράκια ήταν πολύ νόστιμα. Ζουμερό μπιφτέκι με φρέσκια ντοματούλα και πλούσιο τυράκι. Και είχαν και μια σως που δεν καταλάβαμε ακριβώς τι ήταν αλλά ήταν πολύ νόστιμη και ταιριαστή με τα υπόλοιπα. Και να συμπληρώσω για τις τορτίγιες, τα γενναία κομμάτια κοτόπουλο που είχαν… Σε χορταίνει μια… Εκτός αν είσαι η Elsa που θες 2 κιλά τροφή για να ηρεμήσεις!
Elsa: Θέλω ναι γιατί είμαι στην ανάπτυξη…!!! Χαχαχαχα… Έχω να πω πως το οδοιπορικό μας στη Μάνη έκλεισε με πολύ όμορφο τρόπο γιατί κάναμε ένα ωραίο πικ νικ στη θάλασσα. Φάγαμε αρκετά χωρίς να βαρύνουμε.
Rose: Όταν έρθετε και εσείς στη Μάνη, περάστε από το Κοζούνι να πάρετε νόστιμο φαγητό για τις εκδρομές που θα κάνετε τριγύρω στην περιοχή. Είτε πάτε προς βουνό, είτε στη θάλασσα, μόνοι σας ή με την οικογένεια σας, η λύση του ποιοτικού Take away στην περιοχή είναι κάτι που θα σας βολέψει. Εμείς δεν περιμέναμε πως θα βρούμε κάτι αντίστοιχο στη Μάνη, οπότε ενθουσιαστήκαμε που ανακαλύψαμε το Κοζούνι και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ