Elsa: Πρόκειται για το εστιατόριο του ξενοδοχείου Ίος Palace στην παραλία του Μυλοπότα. Βρίσκεται στην άκρη της παραλίας- τέρμα δεξιά όπως κοιτάτε τη θάλασσα. Η τοποθεσία του είναι εξαιρετική, με πανοραμική θέα προς όλη την παραλία και τη θάλασσα που απλώνονται μπροστά σου. Τα τραπέζια του εστιατορίου είναι στημένα σε ένα υπέροχο σημείο του ξενοδοχείου πάνω από την πισίνα γεγονός που κάνει την ατμόσφαιρα του γεύματος σας ακόμα πιο όμορφη.
Rose: Οι επιλογές στο μενού είναι πολλές, είτε καθίσετε για μεσημεριανό είτε για βραδινό. Είτε αν απλώς θέλετε να τσιμπήσετε κάτι ελαφρύ όσο απολαμβάνετε το μπάνιο σας στην πισίνα. Οι προτάσεις του εστιατορίου είναι ιδιαίτερες και θεωρώ πως ότι και αν επιλέξετε θα είναι εξαιρετικό.
Elsa: Εμείς πήγαμε απόγευμα-την ώρα που άλλαζε η κουζίνα και γι’ αυτό δοκιμάσαμε πιάτα και από τα δύο μενού του dinner και του lunch. Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με τα υπέροχα κοκτέιλ του βραβευμένου bar tender Κωσταντίνου Αθανασίου ο οποίος είναι και ο μάνατζερ του εστιατορίου πλέον. Δοκιμάσαμε κοκτέιλ του τα οποία έχουνε πάρει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και μείναμε ενθουσιασμένες από την πρωτοτυπία των υλικών και την ισορροπία των γεύσεων. Όλα έδειχναν πως θα απολαμβάναμε πολύ το συγκεκριμένο δείπνο.
Rose: να πούμε στο σημείο αυτό, πως η Elsa δεν αρκέστηκε να παραγγείλει από ένα μενού- όπως θα έκαναν όλοι, αλλά έπρεπε να φάει και από τα δύο…!!!
Elsa: Ε βρε αγάπη… αφού η σαλάτα η ωραία που μου γυάλισε ήταν στο μεσημεριανό και ήθελα και χτένια και σεβίτσε από το βραδινό …! Ρώτησα το σέρβις αν θα μπορούσα να παραγγείλω αυτά που σκεφτόμουν και μου είπαν με πολύ ευγένεια πως θα μου φέρουν ότι ζήτησα…!
Rose: Εγώ δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω. Καταλήξαμε στα χτένια, στο λαβράκι σεβίτσε, σε μία σαλάτα με πολύχρωμη κινόα και ένα φιλέτο σολωμού. Τα πιάτα που ήρθαν ήταν απολαυστικά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες μας.
Elsa: Το σεβίτσε φρέσκο και ζωηρό, με τα σωστά μυρωδικά να αναδεικνύουν την γεύση από το λαβράκι. Τα χτένια με το σωστό ψήσιμο – που είναι και το αποκλειστικό τους ψήσιμο- ήταν μια ιδιαίτερη έκπληξη μέσα στην κρούστα μυρωδικών που ήταν ντυμένα.
Rose: Η σαλάτα με την κινόα ήταν πολύ δροσιστική ανάλαφρη και γεμάτη ιδιαίτερα υλικά. Κάσιους, καλαμπόκι, πιπεριά Φλωρίνης και ένα υπέροχο ελαιόλαδο, έδεναν ένα ελαφρύ γεύμα. Το φιλέτο του σολωμού ήταν ψημένο όπως έπρεπε και ταίριαζε εξαιρετικά με το μάνγκο και τα ντοματίνια. Όλα τα πιάτα ήταν ένα προς ένα και σας το προτείνουμε στην περίπτωση που θέλετε πραγματικά να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο γεύμα.
Elsa: Εγώ θέλω οπωσδήποτε να μιλήσω για τα γλυκά. Η μαμαδίστικη καρυδόπιτα με το παγωτό καϊμάκι ήταν ότι έπρεπε για να κλείσει το συγκεκριμένο δείπνο. Και φυσικά κατέληξα να φάω και το cheesecake της Rose αφού εκείνη δεν είναι πολύ των γλυκών…
Rose: εντάξει και εγώ δοκίμασα και από τα δύο και έχω άποψη… τόσο μυρωδάτη η καρυδόπιτα και τόσο απαλό το cheesecake… απλώς εσύ τα έφαγες και τα δύο…! 12 γύρους την ημέρα θα σε τρέχω το χειμώνα στο γήπεδο…χαχαχα!!!
Elsa: …δεν το μετανιώνω καθόλου… Απόλαυσα ένα από τα ωραιότερα γεύματα του οδοιπορικού μας …! Τέτοια φαγητά, τέτοιες γεύσεις αξίζουν να τα απολαύσεις χωρίς καμία ενοχή ή συστολή… Και ας φαρδύνει λίγο η περιφέρεια… θα τα τρέξουμε από Οκτώβρη…!
Rose: Να πούμε βέβαια και για τον φίλο μας Κωσταντίνο, τον υπεύθυνο του εστιατορίου που προαναφέραμε. Είναι ένας νέος άνθρωπος , στην ηλικία μας, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο του και αγαπάει αυτό που κάνει. Ενώ είναι διακεκριμένος, διατηρεί το ήπιο προφίλ ενός γλυκού και εξαιρετικά φιλόξενου ανθρώπου.
Elsa: Είναι και γατομπαμπάς, γεγονός που μας κερδίζει αυτόματα! Γενικά όλο το προσωπικό στο Tomatini είναι πολύ εξυπηρετικό και φιλόξενο. Εμείς περάσαμε υπέροχα, φάγαμε τέλεια και σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε..!