Elsa: Εντάξει…. Γράφουμε… είμαστε ενθουσιασμένες!
Rose:… πωπωωω… φοβερή εμπειρία! Το βασικό είναι να σου αρέσει η ιδέα το να είσαι στο βυθό, να μην θεωρείς πως θα σε πιάσει κάποια φοβία… να το πάρεις χαλαρά! Ούτως ή άλλως έχεις τον δάσκαλο δίπλα σου και δεν σε αφήνει να νοιώσεις περίεργα.
Elsa:…εγώ έχω πάθε πλάκα! Γιατί δεν το έκανα τόσα χρόνια? Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρούσα πως θα με πιάσει πανικός…
Rose:… κοίταξε, είναι κάτι πρωτόγνωρο… και εγώ στην πρώτη φάση, μέχρι να συνηθίσω την κατάσταση, είχα ένα άγχος, αλλά όπως είδες δεν μας πήρε ούτε δέκα λεπτά να εξοικειωθούμε με τις μπουκάλες….
Elsa:… η κατάδυση έχει κάποιους κανόνες, που στο Aegean Divers μας τους εξήγησαν με υπευθυνότητα και υπομονή. Αμέσως ο δάσκαλος κέρδισε την εμπιστοσύνη μας και έτσι μας έκανε να αφεθούμε στις οδηγίες του και να απολαύσουμε την εμπειρία.
Rose: Άμα σου αρέσει η ιδέα του να είσαι στο βυθό και να εξερευνάς αυτό τον κόσμο, τότε πολύ γρήγορα θα πάρεις χαμπάρι το πως δουλεύει αυτό και θα προσαρμόσεις τον οργανισμό σου στη χρήση του εξοπλισμού. Νομίζω πως η εμπειρία και η πραότητα του δασκάλου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να σου μεταδώσει την ηρεμία που χρειάζεται ώστε να κάνεις αυτά που σου λέει.
Elsa: Ε φυσικά. Συμφωνώ απολύτως με αυτό που λες. Είναι θέμα του δασκάλου να σε κάνει να το αγαπήσεις. Τα παιδιά στη συγκεκριμένη σχολή το κατάφεραν αμέσως και με τις δυο μας. Προσωπικά θεωρώ πως είναι μια καταπληκτική εμπειρία αυτό που βίωσα κάτω από το νερό. Νομίζω πως όλοι μπορούν να το κάνουν. Χρειάζεται απλώς να έχετε αντίληψη.
Rose: Ο Θοδωρής, το παιδί που μας ανέλαβε, ήταν φοβερός τυπάκος. Πολύ αναλυτικός στις οδηγίες του και σε έκανε να αισθάνεσαι μεγάλη ασφάλεια μαζί του. Φρόντισε για τον εξοπλισμό μας, να είναι όλα στην εντέλεια και μας μετέδωσε το πάθος του για την κατάδυση.
Elsa: …ε, να πούμε ότι ήμασταν οι αγαπημένες του μαθήτριες! Πιάναμε αμέσως όσα μας έλεγε και έτσι του δείξαμε πως είμαστε άνετες στο βυθό. Δεν χρειάστηκε να μας νταντεύει!
Rose:… ναι καλά, να πεις πως εσύ χάζευες τα ψαράκια και έπαιζες με τα φύκια… Παιδιά- τι να σας πω για την κοπελιά… Κοσμάς! Έδινε σύνθημα ο δάσκαλος να πάμε μπροστά, η Elsa στον κόσμο της, την ψάχναμε δεξιά και αριστερά γιατί χαζολογούσε με οτιδήποτε έβλεπε. Λες και ήταν ο Μπομπ Σφουγκαράκης…!
Elsa: χαχαχαχαχα… ε μα ήθελα να ψαχουλέψω το βυθό! Άσε που ερχόταν ένα επίμονο ψαράκι στη μάσκα μου και με κοιτούσε διαρκώς… Είχε σκαλώσει λέμε!
Rose:…χαχαχαχα…εντάξει και εμένα μου έρχονταν ψαράκια να με περιεργαστούν, αλλά δεν με περιμένατε να κάνω τη βόλτα μου γύρω γύρω! Θέλαμε να πάμε σε έναν ύφαλο εκεί κοντά και εσύ απλώς χάζευες με τα πάντα!
Elsa:… μα πράγματι είναι τόσο ωραία εμπειρία να παρακολουθείς την υποθαλάσσια ζωή. Μένεις αποσβολωμένος με τη δυνατότητα που έχεις να κάθεσαι στον πάτο της θάλασσας, μέσα στην απόλυτη ησυχία και απλώς να κοιτάς το τι συμβαίνει γύρω σου… Εγώ παρατηρούσα. Η Rose – που είναι από τη φύση της ανήσυχο μαμούνι- είχε πάρει δρόμο και πήγαινε… Είχε γκαζώσει σε κάποια φάση και έτρεχε μπροστά με τα ψάρια!
Rose: Και εδώ φαίνεται ο σοβαρός δάσκαλος. Ήταν συνεχώς δίπλα μας και μας τσέκαρε τον εξοπλισμό. Τόσο σε εμένα που προχωρούσα μπροστά όσο και στην Elsa που την μάζευε από όπου είχε ξεμείνει!
Elsa: Σας το προτείνουμε παιδιά με χίλια! Να πάτε να δοκιμάσετε αυτή την εμπειρία και θα εκπλαγείτε! Αν έρθετε στη Σαντορίνη, να έρθετε οπωσδήποτε στον Κώστα, στη σχολή του στη Βλυχάδα. Θα βρείτε έναν άνθρωπο εντελώς αντισυμβατικό, πρόθυμο να μεταδώσει τις γνώσεις του στο αντικείμενο του, που αντιμετωπίζει τη δουλειά του με απόλυτη υπευθυνότητα ώστε να είναι οι μαθητές του ασφαλείς και να γουστάρουν αυτό που κάνουν.
Rose: …ο τύπος έχει πολύ ενδιαφέρον για να μιλήσεις μαζί του. Εμάς μας έκανε εντύπωση το μήνυμα που ήθελε να περάσει σε εσάς, τις αναγνώστριες της στήλης μας. «Αν εσείς οι γυναίκες καταλαβαίνατε τη δύναμη σας, ο κόσμος θα ήταν τόσο διαφορετικός». Αυτό μας είπε και ξεκινήσαμε μια ωραία κουβέντα μαζί του. Ψαγμένο παιδί. Αξίζει να τον γνωρίσετε και να τον εμπιστευθείτε να σας μυήσει στην κατάδυση!